Πιπεριά Φλωρίνης

Η πιπεριά Φλωρίνης είναι ένα νόστιμο και γλυκό λαχανικό που είναι υπέροχο σε μια σειρά από πιάτα. Αποτελεί εξαιρετική προσθήκη σε κάθε γεύμα, είτε ωμή σε σαλάτες, είτε ψητή ως συνοδευτικό. 

Η φριτέζα αέρος είναι η ιδανική συσκευή για να ψήσουμε την πιπεριά, διότι εκτός από εύκολο και γρήγορο τρόπο ψησίματος, γευστικά προσεγγίζει το ψήσιμο στα κάρβουνα!  

Πιπεριά Φλωρίνης

Χρόνος Προετοιμασίας

3

λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος

10

λεπτά

Υλικά

  • Πιπεριές Φλωρίνης

  • Λάδι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τη φριτέζα στους 200 °C, όσο ετοιμάζουμε τις πιπεριές.

  • Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε τις πιπεριές.

  • Σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια με χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα και τα αλείφουμε και από τις δυο πλευρές με λίγο λάδι.

    Πιπεριά Φλωρίνης
  • Ψήνουμε τις πιπεριές στους 200 °C για 10 λεπτά. Περίπου στα μισά, αναποδογυρίζουμε τα κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο. 

Tips

  • Μόλις δείτε να αρχίζει να παίρνει χρώμα η εξωτερική πλευρά της πιπεριάς, είναι σημάδι ότι είναι έτοιμη.
  • Αφήνετε την πιπεριά λίγο να κρυώσει και με ένα αιχμηρό μαχαίρι τη ξεφλουδίζετε.
  • Σερβίρετε με λίγο λάδι και ξύδι.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *