Ψητό Κουνουπίδι

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για το βραστό κουνουπίδι! Αντίο δυσάρεστες μυρωδιές και αδιάφορη (για κάποιους) γεύση. Αν δοκιμάσετε να ψήσετε το κουνουπίδι στο air fryer δε θα πιστεύετε πόσο γλυκό και υπέροχο μπορεί να γίνει. Μετά από αυτό, το ψητό κουνουπίδι θα αποτελεί ένα εξαιρετικό συνοδευτικό ή ακόμα και ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Ψητό Κουνουπίδι

Μερίδες

2

Χρόνος Μαγειρέματος

15

minutes

Υλικα

  • 1 μικρό κουνουπίδι

  • Λίγο λάδι

  • Όποιο μπαχαρικό θέλουμε. Προσωπικά, βάζω πάπρικα πριν το ψήσιμο.

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τη φριτέζα στους 190ο C.
  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια.IMG 20220408 201017
  • Ρίχνουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ με λίγο λάδι. Ρίχνουμε και το μπαχαρικό που θέλουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια στη φριτέζα.tinywow compress 1856578
  • Ψήνουμε στους 190ο C για περίπου 15 λεπτά. Στα 7-8 λεπτά αναποδογυρίζουμε τα κομμάτια και συνεζίζουμε το ψήσιμο. Το κουνουπίδι είναι έτοιμο όταν έχει μαλακώσει το κοτσάνι σε κάθε κομμάτι και οι άκρες έχουν αποκτήσει χρώμα.

tips

  • Θα παρατηρήσετε ότι τα κομμάτια, θα αρχίσουν να αποκτούν καφέ προς μαύρο χρώμα στην άκρη. Δεν είναι πρόβλημα αυτό ούτε ένδειξη ότι παραψήθηκαν.
  • Μπορείτε να δοκιμάσετε και με μπρόκολο. Η διαδικασία παραμένει ίδια, προσαρμόστε μόνο το χρόνο ψησίματος στα 7-8 λεπτά.
  • Ο χρόνος ψησίματος προσαρμόζεται ανάλογα με τη φριτέζα και την ποσότητα που έχετε βάλει. Θα προτείνω να μην παραγεμίζετε τη φριτέζα, για να κυκλοφορεί πιο άνετα ο ζεστός αέρα και να επιτυγχάνεται ομοιόμορφο ψήσιμο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *