Ψητό Καλαμπόκι

Καλοκαιράκι, διακοπές, ανεμελιά και βόλτες στη θάλασσα. 

Κι αν υπάρχει κάτι που μας τα φέρνει κατευθείαν στο μυαλό, είναι το ψητό καλαμπόκι στα κάρβουνα. Κι αν δεν έχουμε εύκαιρα τα κάρβουνα, η λύση είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια φριτέζα αέρος!

Ψητό καλαμπόκι

Χρόνος Μαγειρέματος

15

λεπτά

Υλικά

  • Καλαμπόκι

Οδηγίες

  • Αν έχουμε φρέσκο καλαμπόκι, το ξεφλουδίζουμε και το καθαρίζουμε. Αν πάλι δεν είναι η εποχή του κι έχουμε κατεψυγμένο, αφού αποψυχθεί σιγουρευόμαστε ότι δεν έχει μείνει υγρασία με χαρτί ή με μια πετσέτα.

  • Ψήνουμε το καλαμπόκι για 15 λεπτά στους 200 °C. 

Tips

  • Προσαρμόζουμε την ένταση και τη διάρκεια του ψησίματος ανάλογα με τη φριτέζα μας. Θέλουμε το καλαμπόκι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Δε βάζουμε βούτυρο στο καλαμπόκι γιατί καίγεται και δίνει άσχημη γεύση. Μπορούμε να προσθέσουμε μετά αλάτι ή πάπρικα.
  • Αν το καλαμπόκι είναι μεγάλο για τη φριτέζα μας, το κόβουμε στη μέση.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *