Μοσχαρίσια Μπριζόλα

Η μοσχαρίσια μπριζόλα αποτελεί ένα εκλεκτό κομμάτι κρέατος. Είναι κρίμα που πολλοί διστάζουν να τη δοκιμάσουν διότι πιστεύουν ότι είναι σκληρή. Εδώ έρχεται ως από μηχανής θεός η φριτέζα αέρος, με την οποία μπορούμε να ψήσουμε εύκολα και με ακρίβεια μια μπριζόλα, από rare μέχρι well done.

Συνδυάζεται υπέροχα με τηγανιτές πατάτες.

Μοσχαρίσια Μπριζόλα

Course: Κυρίως, ΚρέαςDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

2

Χρόνος Μαγειρέματος

16

λεπτά

Υλικά

  • 2 μπριζόλες μεσαίου μεγέθους

  • Μπαχαρικά (π.χ αλάτι, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα)

  • Λάδι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τη φριτέζα στους 200 °C, όσο ετοιμάζουμε τις μπριζόλες.

  • Αλείφουμε με λίγο λάδι τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

    Μοσχαρίσια μπριζόλα
  • Ψήνουμε τις μπριζόλες για 16 λεπτά. Περίπου στο μισό χρόνο, αναποδογυρίζουμε τις μπριζόλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

TIPS

  • Στα 16 λεπτά στους 200 °C, εμένα μου βγήκαν medium ψημένες οι μπριζόλες. Προσαρμόστε τη διάρκεια αν τις θέλετε λιγότερο ή περισσότερο ψημένες.
  • Όταν αφαιρέσετε τις μπριζόλες από τη φριτέζα, μη βιαστείτε να τις κόψετε αμέσως. Αντίθετα, τυλίξτε τις σε αλουμινόχαρτο κι αφήστε τις να "ξεκουραστούν" για 10 λεπτά περίπου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *