Το burger είναι το απόλυτο street food το οποίο συναντάμε σε πολλές μορφές. Τις περισσότερες φορές όμως καταντάει να είναι τόσο βαρύ που χάνεται η απόλαυση.
Επιστροφή στα βασικά λοιπόν και με αυτή τη συνταγή, θα εκπλαγείτε από το πόσο χορταστικό και λαχταριστό μπορεί να γίνει και ταυτόχρονα, πόσο ελαφρύ.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με τηγανιτές πατάτες.
2
30
λεπτά2 μπιφτέκια κοτόπουλου
2 ψωμάκια burger
Τυρί που λιώνει (π.χ gouda, cheddar)
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα στους 180 °C.
Αλείφουμε με λίγο λάδι τα μπιφτέκια και από τις δυο πλευρές και τα ψήνουμε στους 180 °C.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 20 λεπτά. Περίπου στα 15 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τα μπιφτέκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Βγάζουμε τα μπιφτέκια από τη φριτέζα και τοποθετούμε πάνω τους μια φέτα από το τυρί.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200 °C. Αν θέλουμε, μπορούμε να αλείψουμε τα ψωμάκια με τυρί philadelphia light πριν τα ψήσουμε, για extra γεύση.
Ψήνουμε το bacon στους 200 ° για 7 λεπτά C. Στο μισό χρόνο αναποδογυρίζουμε το bacon και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές φέτες και στρώνουμε μια σειρά στο ένα ψωμάκι. Προσθέτουμε μια φέτα ντομάτα.
Προσθέτουμε το μπιφτέκι και ξανά αγγούρι και ντομάτα, με αντίστροφη σειρά από το προηγούμενο βήμα.
Προσθέτουμε το bacon και "κλείνουμε" το burger.