Burger

Burger!

Το burger είναι το απόλυτο street food το οποίο συναντάμε σε πολλές μορφές. Τις περισσότερες φορές όμως καταντάει να είναι τόσο βαρύ που χάνεται η απόλαυση. 

Επιστροφή στα βασικά λοιπόν και με αυτή τη συνταγή, θα εκπλαγείτε από το πόσο χορταστικό και λαχταριστό μπορεί να γίνει και ταυτόχρονα, πόσο ελαφρύ.

Συνδυάζεται εξαιρετικά με τηγανιτές πατάτες.

Burger

Course: ΚυρίωςDifficulty: Μεσαία
Μερίδες

2

Χρόνος Μαγειρέματος

30

λεπτά

Υλικά

  • 2 μπιφτέκια κοτόπουλου

  • 2 ψωμάκια burger

  • Τυρί που λιώνει (π.χ gouda, cheddar)

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τη φριτέζα στους 180 °C.

  • Αλείφουμε με λίγο λάδι τα μπιφτέκια και από τις δυο πλευρές και τα ψήνουμε στους 180 °C.

    burger
  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 20 λεπτά. Περίπου στα 15  λεπτά, αναποδογυρίζουμε τα μπιφτέκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

    burger
  • Βγάζουμε τα μπιφτέκια από τη φριτέζα και τοποθετούμε πάνω τους μια φέτα από το τυρί.

  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200 °C. Αν θέλουμε, μπορούμε να αλείψουμε τα ψωμάκια με τυρί philadelphia light πριν τα ψήσουμε, για extra γεύση.

  • Ψήνουμε το bacon στους 200 ° για 7 λεπτά C.  Στο μισό χρόνο αναποδογυρίζουμε το bacon και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

    burger
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
  • Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές φέτες και στρώνουμε μια σειρά στο ένα ψωμάκι. Προσθέτουμε μια φέτα ντομάτα.

  • Προσθέτουμε το μπιφτέκι και ξανά αγγούρι και ντομάτα, με αντίστροφη σειρά από το προηγούμενο βήμα.

  • Προσθέτουμε το bacon και "κλείνουμε" το burger.

TIPS

  • Αν θέλουμε το τυρί περισσότερο λιωμένο, ξαναβάζουμε το μπιφτέκι μαζί με το τυρί στη φριτέζα για 1 λεπτό περίπου.
  • Στη χειμερινή έκδοση του burger, αντί για ντομάτα και αγγούρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρούλι iceberg και πιπεριά Φλωρίνης.
  • Αντί για μπιφτέκι κοτόπουλου μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί κλασικό μπιφτέκι. Το ίδιο ισχύει και για το bacon γαλοπούλας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *