Τηγανιτές Πατάτες

Το ιερό δισκοπότηρο! Όσοι αποκτούν φριτέζα αέρος, η πρώτη συνταγή που δοκιμάζουν είναι…οι τηγανιτές πατάτες.

 

Πανεύκολη στην υλοποίηση συνταγή και το κυριότερο, 

με την ίδια εμφάνιση και γεύση όπως αν τις κάναμε στο τηγάνι.

Πατάτες τηγανιτές

Course: Κυρίως, ΣυνοδευτικόDifficulty: Μέτρια
Μερίδες

2

Χρόνος Μαγειρέματος

25

minutes

Υλικα

  • 4 μέτριες πατάτες

  • Λίγο λάδι

  • Οτιδήποτε θέλουμε για το σερβίρισμα (αλάτι, πάπρικα, κέτσαπ κτλ)

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τη φριτέζα στους 180ο C.
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά μπαστουνάκια.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με νερό. Αδειάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε.
  • Σουρώνουμε τις πατάτες και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ή με μια πετσέτα.
  • Σε άλλο μπολ, βάζουμε λίγο λάδι (περίπου 3 κουταλιές της σούπας), ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λάδι, αν κρίνουμε ότι χρειάζεται κι άλλο, βάσει ποσότητας πατάτας. Το λάδι που θα περισσέψει δεν το ρίχνουμε στη φριτέζα.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες στη φριτέζα και ψήνουμε στους 180ο C για 25 λεπτά. Ανακατεύουμε τις πατάτες κάθε 7-8 λεπτά. tinywow compress 1833643 1

Video

tips

  • Οι πατάτες μπορούν να ψηθούν και χωρίς λάδι. Προτείνεται όμως η ελάχιστη ποσότητα που αναφέρεται στη συνταγή για να αποκτήσουν το χρυσαφένιο χρώμα και τη γεύση της τηγανιτής πατάτας.
  • Αν βάλετε λιγότερες πατάτες, μπορείτε να ανακατεύετε στα 10 λεπτά. Αν πάλι βάλετε περισσότερες, θα ανακατεύετε κάθε 5 λεπτά. Για το ανακάτεμα, προτείνω ένα ξύλινο σκεύος ή από σιλικόνη. Σίγουρα όχι μεταλλικό.
  • Ο χρόνος ψησίματος προσαρμόζεται ανάλογα με τη φριτέζα και την ποσότητα που έχουμε βάλει. Θα προτείνω όμως να μην παραγεμίζετε τη φριτέζα, για να κυκλοφορεί πιο άνετα ο ζεστός αέρας, ώστε να επιτυγχάνεται ομοιόμορφο ψήσιμο.

3 Comments

  • Σπύρος

    Θέλω πατάτες εξωτερικά ξεροψημένες. Μπορεί εσωτερικά να είναι πιο μαλακές. Δεν τις θέλω εξωτερικά καμένες. Μπορούν να είναι και εσωτερικά και εξωτερικά ξεροψημένες, όχι καμένες. Πώς μπορεί να γίνει με τη φριτέζα αέρος;

    • Βεβαίως και μπορεί να γίνει και στη φριτέζα αέρος αυτό που αναφέρετε. Σε αυτή την περίπτωση θα τις αφήσετε λίγο χρόνο παραπάνω στη φριτέζα και θα τις ανακατεύετε αρκετά πιο συχνά στο τέλος. Επίσης, θα πρότεινα να τις κόψετε λίγο πιο λεπτές και με τον τρόπο αυτό θα γίνουν εντός κι εκτός ξεροψημένες.

  • Σπύρος

    Θέλω τις πατάτες πολύ καλά ξεροψημένες. Πώς μπορεί να γίνει;

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *